Ce trebuie să știi despre eToro România – review, păreri și bonus

Tranzacționare CFD și efectul de levier – ce broker alegi?
3. August 2018
Online Trading – Experiența cu platformele de tranzacționare pe internet
3. February 2020
Etoro-logo

Etoro-logoDin ce în ce mai mulți oameni își arată interesul de a tranzacționa pe bursă, însă având în vedere că în România nu se face educație financiară decât în unele facultăți, aceștia nu știu unde ar putea să lase banii să muncească pentru ei. În afară de platformele puținele platforme pe care se tranzacționează Forex, trebuie să contactezi un broker care îți cere comision pentru a investi pe bursă. În plus, ai nevoie de o sumă considerabilă pentru a putea să tranzacționezi pe bursa internațională.

Însă, acum dacă ai 200 de dolari al dispoziție poți să îți faci cont pe eToro, cea mai populară platformă de tranzacționare de zi din Europa.  eToto este un webtrader cunoscut pentru transparență dar și pentru sumele mici pe care le cere pentru depozitul minim. Iată ce trebuie să știi despre eToro România înainte de a a-ți face cont.

Cum îți faci cont de login pe eToro

Ca orice altă platformă, eToro îți cere să îți creezi un cont pentru a putea înregistra câștigurile. Numele, prenumele și adresa de e-mail sunt îndeajuns pentru a crea contul. Odată ce ai făcut acest pas și ai verificat adresa de e-mail, vei putea să accesezi pagina de login de pe platforma eToro. Nu este obligatoriu să depui bani și nici să adaugi un cont bancar atunci când îți creezi pentru prima dată profilul.

Dacă ești începător și nu ai mai folosit platforme de day trading sau nici nu ai jucat niciodată pe bursă, poți folosi contul demo pentru a te familiariza cu toate funcțiile acestei platforme. Iar în cazul în care vrei să investești proprii bani, pe pagina de login a site-ului eToro vei putea lege dacă folosești contul real sau cel virtual pentru a tranzacționa.

Pentru a folosi contul demo de pe eToro nu ai nevoie de un depozit minim. Vei tranzacționa cu 10.000$ virtuali. Astfel, dacă investești pentru prima dată vei avea oportunitatea să înveți din propriile experiențe fără să pierzi bani proprii.

Ce îți oferă web traderul eToro România?

CryptoPe lângă contul demo, despre care am vorbit puțin mai devreme, și care este foarte important, în special pentru cei care vor să testeze platforma sau investesc pentru prima dată, eToro România  îți oferă acces la portofolii foarte diverse. Pe lângă acțiuni din SUA, Spania sau Italia, ETF-uri și ADR-uri din China sau rusești, poți să mai investești și în mărfuri, metale prețioase sau valută.

Spre deosebire de alte platforme de trading, eToro oferă și posibilitatea copy tradingului. Cu alte cuvinte, dacă găsești un investitor care câștigă foarte bine și are o strategie bine pusă la punct, poți să îi copiezi mișcările. Din copytrading câștigi și tu, pentru că îți creezi o strategie de investiție care are profit dar și cel pe care îl copiezi, deoarece un procent din câștigul tău se duce spre acesta.

De asemenea, eToro are și o platformă de social media foarte ușor de folosit. Aceasta este asemănătoare cu feed-ul de facebook sau Twitter, unde tăg-uiești anumite subiecte și poți comenta la postările altor traderi. Platforma socială îți permite să comunici cu alți oameni care au aceleași interese, dar și să urmărești evoluția și strategiile altor investitori, pe care ai putea să îi copiezi.

În plus, pe eToro poți investi în criptomonede precum Bitcoin, Ripple sau Etherum. Cu Ripple pe eToro poți să îți diversifici portofoliul și să câștigi mai mulți bani, deoarece acesta este în continuă creștere deocamdată. Chiar și în Bitcoin poți folosi eToro pentru a investi atunci când acesta mai are pluseuri profitabile.

Dar iată care sunt avantajele folosirii web trader-ului eToro:

  • Interfață prietenoasă compatibilă cu toate sistemele de operare. eToro poate fi accesat prin intermediul tabletei, a telefonului mobil și al calculatorului.
  • Platforma este intuitivă și ușor de folosit
  • Are cont demo, ceea ce înseamnă că poți să te familiarizezi cu comenzile înainte de a investi bani reali
  • Oferă mai multe tipuri de tranzacții și investiții
  • Oferă o platformă socială
  • Permite investiția în criptomonede precum Bitcoin și Ripple

Desigur, există și câteva dezavantaje care ar trebui menționate. Acestea sunt:

  • Nu acceptă plata în criptomonede, deși pe platforma eToro poți investi în Bitcoin, Ripple și ale criptomonede
  • Tranzacțiile includ un grad de risc, ceea ce înseamnă că poți pierde bani dacă nu îți construiești o strategie de investiție stabilă și foarte bine documentată.

Care sunt părerile despre eToro?

BursaeToro este o platformă de investiții foarte populară în Europa, ceea ce înseamnă că foarte mulți oameni tranzacționează prin intermediul webtrader-ului. Numărul mare de conturi nu poate transmite decât un singur mesaj: eToro este o platformă transparentă care îți pune toate instrumentele la dispoziție pentru a lăsa banii să lucreze pentru tine. Astfel, poți trage concluzia că părerile despre eToro sunt bune.

În plus, dacă citești review-urile despre eToro vei vedea că această platformă este foarte transparentă, caracteristică foarte importantă pentru o platformă care intermediază tranzacții cu bani. Cu alte cuvinte, câștigurile sunt trimise direct în contul tău, fără alte taxe decât cele specificate pe site.

Absolut toate sunt anunțate înainte de a accesa un serviciu anume. Spre exemplu, există sume minime de investiție pentru un anumit tip de tranzacție. Depozitul minim pe platforma eToro diferă de la portofoliu la portofoliu, însă poți afla aceste date ori în perioada de demo, las aplicare sau folosind funcția socială a acestui webtrader.

De altfel, forumul este cel mai bun loc unde poți căuta review-uri despre eToro. Deschide-ți un cont și folosește o partea a perioadei de demo pentru a întreba cei care folosesc această platformă care este părerea lor despre cum se comportă web trader-ul eToro. Aici vei găsi cele mai sincere păreri, de la oameni care au câștigat bani, de la cei care au pierdut și de la cei care abia învață.

eToro România nu oferă bonusuri din cauza legislației în vigoarea Uniunii Europene. Ceea ce înseamnă că această platformă nu se comportă ca un site de pariuri, spre exemplu, unde primești bonusuri la depunere sau în cazul unor anumite câștiguri. Totuși, webtraderul eToro îți pune la dispoziție toate instrumentele de care au nevoie pentru a înregistra profit.

O altă funcție importantă pentru o parte din români este eToro magyar care traduce în limba maghiară meniul, chiar dacă ai IP din România. În cazul în care prima ta limbă este cea maghiară și îți este greu să înțelegi nuanțele limbii române, această funcție te va ajuta să treci peste barierele limbii.

De ce ar trebui să îți deschizi pe eToro?

Tranzacționarea pe bursă sau alte instrumente de tranzacționare iți poate oferi possibilitatea de a face bani. Însă, acestea nu sunt accesibile oricui, deoarece majoritatea oamenilor au impresia că numai cei foarte bogați pot face acest lucru sau doar cei cu studii economice pot să câștige din investițiile făcute. Pe de o parte este adevărat, pentru a fi investitor pe bursă trebuie să ai un capital destul de mare și să investești prin intermediul unui broker cu un portofoliu variat. Acestea erau cerințe obligatorii pentru a investi până când au apărut platformele online webtrader, cum este eToro.

eToro este o platformă de trading care oferă mai multe tipuri de tranzacții, printre care se numără: tranzacții cu perechi valutare, investiții în acțiuni, tranzacții cu indici bursieri, investiții în mărfuri și criptomonede. Portofoliul pe care îl oferă eToro este complex și variat. Iar pentru că ți se pune la dispoziție o perioadă de demo și o sumă de bani virtuali poți să testezi platforma dar și tipurile de investiții.

De asemenea, eToro are încorporat și un forum, asemenea feed-ului de facebook și Twitter, ușor de urmărit, unde vei găsi răspunsul la toate problemele tale. Tot acolo, poți găsi investitori de succes sau influenceri a căror investiții să le copiezi pentru un procent din câștig sau o taxă.

Trebuie să știi că login-ul pe eToro se poate face cu ajutorul contului de facebook sau Google. Nu vei primi bonusuri pe platforma eToro de înscrie sau câștig, deoarece legislația în vigoare nu permite acest lucru. Pentru fiecare tip de investiție există un depozit minim pe eToro, ca și în cazul în care ai apela la un broker. De asemenea, eToro fees (taxele) sunt foarte care încă de la început, astfel nu vei avea surprize neplăcute atunci când îți vei vira câștigurile în cont.

După cum spuneam, acest webtrader are un portofoliu foarte variat. Spre deosebire de alte platforme care sunt specializate pe un singur tip de trading, aici poți să îți extinzi investițițiile și în consecință să câștigi mai mulți bani. Pe eToro poți să investești în Bitcoin, criptomoneda care a îmbogățit foarte mult oameni în ultimii ani. Iar eToro are în portofoliu și Ripple, o criptomonedă care câștigă din ce în ce mai mult teren pe piața de investiții.

Pentru un investitor nou, care vrea să învețe această artă, eToro este o platformă extraordinară. Ți se pun la dispoziție toate instrumentele pentru a vedea cum funcționează această piață. În plus, dacă ești sigur în puterile tale financiare poți să copiezi tranzacțiile unui trader cu câștiguri foarte mari pentru a înregistra și tu profit. Iar dacă ești un investitor cu experiență, atunci poți devii chiar tu influencerul pe care să îl copieze toți cei care nu și-au creat o strategie de investiții.


eToro este o platformă multi-active care oferă atât investiții în acțiuni și criptoactive, cât și tranzacționarea de CFD-uri.
Vă rugăm să rețineți că CFD-urile sunt instrumente complexe și vin cu un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier.
68% dintre conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă
înțelegeți cum funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.
Performanțele anterioare nu reprezintă o indicație a rezultatelor viitoare. Istoricul de tranzacționare prezentat este mai mic de 5 ani compleți și
poate să nu fie suficient ca bază pentru decizia de investiție.
Copy trading este un serviciu de gestionare a portofoliului, furnizat de eToro (Europe) Ltd., care este autorizată și
reglementată de Comisia pentru valori mobiliare și burse din Cipru.
Investițiile în criptomonede nu sunt reglementate în unele țări din UE și în Regatul Unit. Nu există protecție a consumatorilor. Capitalul dvs. este la
risc.
eToro USA LLC nu oferă CFD-uri și nu face nicio declarație și nu își asumă nicio răspundere cu privire la acuratețea sau
exhaustivitate a conținutului acestei publicații, care a fost pregătită de partenerul nostru utilizând informațiile publice disponibile.
informații specifice non-entității despre eToro.