Daytrading – Tranzacționarea de zi cu brokeri de renume

Online trading
Copy Trading – Compararea experiențelor cu furnizorii de servicii de copiere
5. February 2020
Forex – Comparație între cei mai buni brokeri în 2021
12. February 2020

Tranzacționarea de zi (daytrading) se referă la cumpărarea și vânzarea unei game de instrumente financiare cu scopul de a realiza un profit între prețul de cumpărare și de vânzare în decurs de o zi. Aceasta diferă de alte forme de tranzacționare, deoarece pozițiile sunt deținute doar pentru o zi de tranzacționare și rareori sunt deținute peste noapte sau chiar pe o perioadă mai lungă de timp.

Odată cu apariția internetului, acest tip de tranzacție a devenit din ce în ce mai populară în rândul oamenilor de z cu zi. Cu ceva timp în urmă, tranzacționarea de zi era folosită doar de bănci și brokerii profesioniști, deoarce numai ei aveau aces la acest intrument.

Cel mai bun broker pentru tinel poate fi  eToro , deoarece acesta a trecut testarea cu brio.

În trecut numai băncile aveau acces la datele de piață și la bursele de valori. Însă, acum, comercianții individuali pot accesa aceleași schimburi și informații de piață și, prin urmare, pot părăsi intermedierea totală sau parțială din exterior economisind, astfel, bani.

Pentru începători, acest lucru va fi riscant, așa că mai ales la început ar trebui să căutați ajutorul unui profesionist. Dar cum găsești un astfel de profesionist și cui îi poți încredința banii?

Alegerea brokerului potrivit – este greu să începi

Indiferent dacă aveți sau nu succes cu tranzacționare pe zi, depinde de propriile dumneavoastră abilități și / sau dacă alegeți un broker bun. Dar alegerea brokerului potrivit este dificilă. Ce criterii trebuie să îndeplinească un broker pentru a permite unui client să spună că el este cel mai bun?

Un criteriu important în alegerea unui broker este portofoliul, de exemplu, piețele pe care le oferă pentru tranzacționare. Un comerciant de succes trebuie să aibă posibilitatea de a-și răspândi investițiile, nu să se concentreze pe o singură piață. Pentru a face acest lucru, totuși, investitorul trebuie să aibă mai întâi acces la diferite piețe, pe care le obține prin broker sau prin intermediul platformelor de tranzacționare digitală .

Următoarele criterii sunt importante, printre altele:

Costuri: Dacă sunteți perseverent într-un an puteți finaiza sute sau chiar mii de tranzacții. Printre costurile care vor fi suportate se numără costurile administrative și comisioanele. De asemenea, este interesant ce reduceri oferă un comerciant.

Regulament: Brokerul trebuie să fie reglementat de către BaFin sau alte autorități de reglementare din străinătate.
Opțiuni de contact: brokerul trebuie să fie disponibil în mod constant pentru întrebări, să accepte comenzi etc.
Contul demo: un cont demo este foarte important, mai ales pentru începător. Fiecare broker ar trebui să ofere un astfel de cont demo, platformele sociale de tranzacționare precum eToro oferă și conturi demo. Pe contul demo puteți încerca să tranzacționați aici pentru o vreme și să urmăriți piețele.
Software-ul de tranzacționare: ce software este utilizat de broker. Dacă aveți acces la platformă pe Internet puteți să  accesați în orice moment toate informațiile. Există aplicații mobile pentru iPhone sau Android.

Software și platforme de tranzacționare

Un broker bun pentru tranzacționarea pe zi poate fi, de asemenea, recunoscut după software. Cu software-ul de broker perfect puteți lucra ca un comerciant individual pe internet. Este foarte ușir și practic să lucreați pe o platformă de tranzacționare, cum ar fi eToro. Pe această platformă, dar și altele de tranzacționare socială, puteți experimenta o nouă formă de tranzacționare mult mai ușor de folosit și mai practică.

Platformele de tranzacție socială oferă o formă de tranzacționare care există deja în mod tradițional, cum ar fi copierea tranzacțiilor , și o face disponibilă pe o platformă pentru o clientelă largă. Pentru furnizor, acesta are avantajul extraordinar de a servi sute sau mii de clienți și care acționează ca un comerciant. Pentru utilizatorii săi sau comercianții cu amănuntul au avantajul de a economisi bani și, de asemenea, pot face schimburi cu alți comercianți la același nivel.

În plus, aveți la dispoziție multe informații pe care nu le-ați avea fără o astfel de platformă. În esență, EToro și concurenții săi oferă acum fiecărui comerciant posibilitatea de a tranzacționa la scară mică sau mare, menținând riscul la un nivel cât mai scăzut, în timp ce învățați de la profesioniști reali și copiați meseria. Nu există nicio îndoială că platformele eToro dar și alte platforme utilizează în mod uzual numai cel mai bun software.

Este o tranzacționarea de zi serioasă sau fraudă?

Daytrading-ul are același grad de incertitudine ca orice fel de tranzacție pe bursă. Dacă vă înscrieți la un broker de încredere, cum ar fi un comerciant cu drept de semnătură, sau vă înscrieți într-o platformă de tranzacționare socială , sunteți relativ sigur că veâi înregistra profit. Oile negre sunt peste tot, deci, ar trebui să fiți mereu atent.

Avantajul este că puteți vorbi cu alți comercianți dacă alegeți  o platformă sau un broker care oferă un cont demo. Deci, puteți vedea imediat dacă acest broker are succes sau doar are o imagine bună. De reținut este faptul că cu ajutorul unui cont demo veți câștiga experineță.

Costurile și randamentele

Randamentele tranzacționării de zi pot fi uriașe. Însă, aceste câștiguri îi determină pe mulți să fie nesăbuiți și să se încreadă că întotdeauna vor avea parte de profit foarte mare. Dar dacă aveți o strategie pe care să o adaptați fiecărei părți din procesul de tranzacționare, veți reuși să aveți un câștig continuu.

Deci, dacă reușiți cu o anumită strategie de tranzacționare, poate chiar peste câteva zile sau chiar săptămâni, atunci imediat începe o nouă fază, iar aceasta poate duce la pierderi. Dar, cu puțină experiență, vă puteți apăra de astfel de surprize urâte. Mai ales în tranzacționarea de zi, întotdeauna vă simțiți la prima mana atunci când apare o nouă fază a pieței, astfel, tranzacționarea de zi este considerată mai mai riscantă decât tranzacționarea pe termen lung. Factorii de cost includ comisioanele taxele de administrare și întreținerea. Toate acestea se plătesc pe lângă impozit, desigur.

Avantaje și dezavantaje

Capital minim pentru tranzacționarea pe zi: Tranzacționarea de zi ar trebui să includă un capital minim de 25.000 de euro. Acest lucru nu este obligatoriu, nu există o lege care să impună o anumită sumă drept capital minim. Cu toate acestea, în funcție de produsul cu care se ocupă daytrading-ul, se pot stipula prețuri între suma 5 și 8000 pe tranzacție.

Desigur, însă, capitalul minim variază, la fel și costul tranzacționării. Cu toate acestea, ar trebui să includă întotdeauna un comision cu o sumă minimă. Aceasta înseamnă că, dacă o singură acțiune costă cel puțin $ 5 și vrei doar să faci o tranzacție de 10 $ sau 50 $, atunci poți să investești.

Munca zilnică: Pentru a rămâne fi mereu informat și pentru a cunoaște cât mai bine felul în care piața se comportă, trebuie să vă introduceți în program o oră sau chiar umătate de oră, în funcție de timpul disponibil, pentru a vă verifica contul de tranzacții, pentru a lua investi în noi produse și pentru a vă informa.

Venit: Nu puteți compara tranzacționarea de zi cu alte forme de investiții sau de tranzacționare pe termen lung. Sunt prea diferite. În general, cu toate acestea, trebuie să se țină seama de faptul că în daytrading, în special cu un capital de pornire ridicat, profitul este mai redus decât în ​​cazul tranzacționării pe termen lung. Avantajul, pe de altă parte, este că acești bani sunt întotdeauna lichizi, pentru că, la sfârșitul zilei, încheiți tranzacționarea. Și, în funcție de angajament și de timpu investit pentru a face aceste tranzacții, puteți câștiga și aici sume mari de bani.

Frumusețea tranzacționării de zi și unul dintre avantajele cheie este că anumite riscuri de tranzacționare pe termen lung sunt eliminate. O poziție deținută pentru o zi de tranzacționare maximă nu implică riscul de a pierde o mulțime de bani peste noapte din cauza unei scăderi surprinzător de abrupte a prețului sau a unei alte catastrofe. Acesta este unul dintre motivele pentru care investitorii pe termen lung petrec multe nopți nedormite, pentru că niciodată nu știe dacă mai au noroc dimineața.

Cu toate acestea, fiecare monedă are două fețe, iar pe lângă avantaje, există și dezavantaje. Iar dezavantajul cel mai notabil este că prețul unei pachet de acțiuni poate să stagneze, ceea ce înseamnă că nu vei înregistra profit. Și nici nu ai garanța că în ziua următoate lucrurile se vor schimba. Însă, poți spera că unii furnizori vor avea o altă evoluție.

Concluzia

În funcție de tranzacție, profiturile pe care le puteți genera sunt mari. Însă, trebuie să luați decizii rapide în această profesie, deoarece profitul sau succesul unui comerciant depinde de modul în care el finalizează cu profit mai multe tranzacții.

În general, cel mai avantajos aspect este că pozițiile sunt închise la sfârșitul unei zile de tranzacționare. Fie că este vorba despre contracte futures, obligațiuni, opțiuni, opțiuni binare sau alte instrumente financiare, în general, la sfârșitul zilei, știți dacă ați obținut un profit sau nu. Și limitând timpul, limitați riscul.

Bineînțeles, limitarea riscului limitează și oportunitățile de profit. Ca investitor aveți șase luni, un an sau mai mult timp pentru a aștepta o dezvoltare pozitivă a pieței. Cu toate acestea, în cazul în care dezvoltarea dorită în tranzacționarea de zi nu se întâmplă într-o zi, atunci puteți spune că a fost o zi cu ghinion. Dar cu răbdare, muncă rapidă, cunoașterea pieței și drezvoltarea instinctului, puteți să vă atingeți rapid scopul și să tranzacâionați cu succes. Atâta timp cât cineva înțelegeți că nu fiecare zi este este bună pentru tranzacționare și aveți motivația să o luați de la capăt zilnic, atunci veți obține profitul dorit într-un timp foarte scurt.

Tranzacția de zi poate fi o afacere destul de agitată. Daytrader-ul activ și de succes lucrează la un computer, reacționează rapid, pentru că fiecare mișcare înseamnă bani și, prin urmare, este în mod constant la putere.  Daytrading-ul nu este potrivit pentru suflete delicate. Însă, pentru toți ceilalți investitori, acest tip de investiție poate fi interesant.