Copy Trading – Compararea experiențelor cu furnizorii de servicii de copiere

Online Trading – Experiența cu platformele de tranzacționare pe internet
3. February 2020
Daytrading – Tranzacționarea de zi cu brokeri de renume
11. February 2020
Online trading

În ultimii ani, un concept complet nou s-a răspândit printre investitori, “CopyTrading”. Ceea ce pentru mulți încă sună exotic sau ca o glumă printre cei inițiați devine din ce în ce mai mult un hit absolut pentru mulți investitori.

Copytrader-ul, care s-a născut prin copierea strategiei investitorilor cu experiență, este la modă. Această evoluție poate ușura succesul laicilor, cu un risc rezidual valabil, de altfel, pentru toate tipurile de investiții.

Există acum un număr de site-uri care se ocupă de acest subiect, cum ar fi eToro , un furnizor care a fost de asemenea convingător în testare.

Unii dintre ei promiteau investitorilor eficiență în timp. Poate fi adevărat și, dacă da, de ce nu o face toată lumea? În cele ce urmează veți găsi informații utile despre acest subiect. Printre altele, este vorba și de avantajele și dezavantajele individuale. Dar să începem cu o recomandare de broker.

Ce este CopyTrading?

Copierea tranzacțiilor a evoluat ca parte a tranzacției sociale. Cu toate acestea, este un pic similar cu povestea cu găina și oul. Teoretic, nu există nici o copie de tranzacționare fără tranzacționare socială și totuși una este complet independentă de cealaltă. În practică, vă confruntați cu fenomenul de copiere a tranzacțiilor în contextul Comerțul social care a accelerat enorm. Iar această mișcare are deja un impuls extraordinar. Însă, este greu de spus care a fost prima.

Comerțul social și copierea tranzacțiilor au aceeași bază – investitorii caută schimbul sau modelul cu ajutorul căruia pot învăța și / sau schimba cu succes.

Alegerea brokerului potrivit

Trebuie să începi undeva. Cine vrea să vadă mâine cum i să mărește contul, trebuie să înceapă astăzi să tranzacționeze. Bursa de valori de tranzacționare este utilă, dar aveți nevoie de un broker. De altfel, cea mai bună investiție a unui investitor începător este într-un broker bun. Dar cum îl găsești pe acesta?

Când începeți cu Copy Trading, aveți două lucruri pe care trebuie să le găsiți. O platformă de tranzacționare socială este foarte importantă în acest caz. Indiferent dacă aceasta este eToro sau colegii săi, comercianții cu care platforma respectivă colaborează sau pe care îi permit pe platformă, trebuie să fii atent la alegerea ta.

Criteriile pe care un broker potențial trebuie să le îndeplinească sunt:

  • Contul demo: un cont demo al brokerului trebuie să fie disponibil pentru a putea urmări activitatea acestuia în timp real pentru o perioadă.
  • Transparență: tranzacțiile comerciantului trebuie să poată fi urmărite.
  • Taxe gestionabile: taxele, comisioanele și costurile auxiliare ale investiției trebuie să fie în concordanță cu ceea ce practică ceilalți brokeri și trebuie să fie transparent.

Întoarcerea comercianților – puteți deveni bogat ca imitator?

Promisiunea comercializării copiilor este enormă. Tot ce aveți nevoie este un computer și o conexiune de internet și sunteți gata de drum. Urmăriți, copiați și faceți o avere, acesta este canonul general. Acest vis atrage cercuri largi. Nu numai că, ieri, eram fascinați de bursa de valori, dar astăzi poți să investești în Blockbusters, care au adus și aduc miliarde la box office la nivel mondial.

Tranzacționarea socială sau copierea de tranzacționare oferă o atracție enormă, iar datorită pragului scăzut de inhibiție, acum orice student poate câștiga o mică avere între pauzele de curs, iar părinții pot tranzacționa în timp ce îți așteaptă copilul să iasă de la cursuri, cu ajutorul unui telefon sau al unei tablete.

Social media permite brusc tuturor să devină propriul lor șef și să hrănească familii întregi și chiar să își construiască inclusiv o vilă cu piscină. Și asta, se poate întâmpla chiar dacă nu ai nici cea mai vagă idee despre problema în cauză.

Copierea este legal sau fraudă?

Orice tranzacționare, chiar și cu perechi de valută , primește un flux crescut prin tranzacționare socială. Copierea de tranzacționare nu poate fi mai ușor în teorie.

Alegeți unul sau mai mulți comercianți, urmați-i și, de asemenea, puteți copia automat tranzacțiile, ajustate la bugetul propriu, desigur. În funcție de platformă și comerciant, puteți obține tot felul de informații în cadrul tranzacțiilor sociale: informații noi, sfaturi de tranzacționare, semnale de tranzacționare ale celor mai experimentați comercianți și multe altele. Semnalele sunt comunicate prin intermediul rețelelor sociale, iar adepții pot beneficia și copia de pe urma acestora. Puteți iniția tranzacții individuale sau automate.

Copierea tranzacționării nu este un lucru nou, există pe piață dintotdeauna, și a fost vândut ca un SSP, furnizor de servicii de semnal. Serviciile unui astfel de SSP sunt, de obicei, asociate cu taxe. Astfel de taxe ar trebui să fie de așteptat și cei care au profit sunt dispuși să le plătească. Un comerciant care își oferă gratuit serviciile de semnalizare în face o tăiere diferită. În acest caz, copiatorul este scutit de anumite taxe sau impozite. Iar dacă ești în această situație este indicat să alegi un comerciant care facturează serviciile.

Există și escroci pe această piață. Prin urmare, atunci când alegi un comerciant este foarte important să nu alegi oferta cea mai mică, ci una rezonabilă și o platformă sigură, cu mulți utilizatori.

Transmiterea socială nu este o înșelătorie

Deci, puteți spune cu bună-credință că tranzacționarea socială nu este o înșelătorie – dar există și comercianți sociali frauduloși. Profilurile comercianților vizibile în cadrul unei platforme pot fi, prin urmare, privite critic. Există un schimb cu alți comercianți interesați și puteți obține informații înainte de a urma un comerciant și de a plăti o taxă.

Singurul pericol în tranzacționarea socială este acela că practic oricine se poate numi un comerciant de semnal. Tranzacționarea socială este nereglementată, în prezent nu există cerințe legale pentru această formă de consultanță sub formă de investiții peer-to-peer.

Avantajele unui cont demo

Un comerciant care creează un cont demo pe o platformă de tranzacționare socială poate să-și încerce mai întâi “banii de joc”, soldul contului demo, pentru a vedea care sunt bazele acestui tip de tranzacție. În plus, cu ajutorul unui cont demo puteți testa comercianții.

Mai ales furnizorii de semnal sau comercianții de semnal, care nu își fac tranzacțiile destul de transparenți, pot fi testate în acest fel și pot afla cât de reușite sunt. Tranzacționarea cu conturi demo reflectă realitatea pe piețe. În cazul în care comerciantul face o pierdere, acesta se va afișa în contul demo, precum și pe profit. De exemplu, un cont demo disponibil la eToro oferă, de asemenea, posibilitatea de a vă testa abilitățile și riscul de a vă apela.

Pro și contra

CryptoTranzacționarea este o afacere dificilă în care trebuie să vă simțiți bine și să fiți bine informați despre ceea ce se întâmplă pe piață. Acest aspect dispare în procesul de copiere a tranzacțiilor. Teoretic, orice începător poate reuși, cu Copy Trading,  să câștige o sumă suficient de mare de bani pentru zile negre sau chiar o mică avere. Ceea ce contează este, în comerțul cu copie singură, alegerea brokerului. Dacă aveți un broker bun o mare parte a problemei este rezolvată.

  • Economii de timp: Acest avantaj pentru comerciantul de copiere este evident. Pentru un începător, chiar și pentru un expert, găsirea unui comerciant demn de urmărire, economisește foarte mult timp. Nu trebuie să faceți nici o analiză, să efectuați cercetări de piață sau alte lucruri conexe. În schimb, vă puteți baza pe experiența unui alt comerciant. Presupunând că acel comerciant are succes, atunci pe acesta îl copiezi.
  • Expertul te ajută: De regulă, va trebui să plătiți și puțin pentru ajutorul experților reali. Cu toate acestea, se poate beneficia de experiența altor comercianți de copiere. Rețeaua care apare prin intermediul platformelor sociale de tranzacționare constă în întregime din oameni care sunt interesați de bursele de valori și de tranzacțiile pe piața forței de muncă și poate chiar gândesc în afara dogmei și sunt interesați de noi subiecte, cum ar fi tranzacționarea în valute emergente, cum ar fi Bitcoin .
  • Aici, foarte puțini oameni vor pierde timpul cu alte activități. Fie știri pozitive, fie negative, făcând parte dintr-o astfel de rețea, rămâneți în centrul evenimentelor.
  • Transparență: în timp ce transparența poate depinde de platformă, este, de asemenea, în interesul comerciantului să fie cât mai transparent posibil. La urma urmei, cel mai bun mod de a obține noi adepți și copia comercianților este de a plăti taxele pentru semnale atunci când un comerciant își poate dovedi în mod clar succesul. Cei mai mulți adepți are un comerciant și cu cât sunt mai mari sunt investițiile adepților, cu atât mai mare va fi compensația din răspândirea acestuia.

Dezavantajul:

  • Totul depinde de comerciantul ales: acest dezavantaj este, în același timp, cel mai mare și probabil singurul dezavantaj. Dacă alegeți un comerciant greșit, un începător sau un trișor, atunci jocul este deja pierdut și puteți arunca banii din fereastră.  Dacă alegeți un bun comerciant, atunci nu există limite ale potențialului de câștig. Dar nu numai comerciantul joacă un rol important aici, ci și brokerul ales. Unii brokeri de renume sunt prezentați aici.

Concluzia este pozitivă

Se poate concluziona că, în special pentru investitorii noi și neexperimentați, experiențele de copiere ar trebui colectate printr-o rețea de tranzacționare socială. Dacă știți să folosiți mecanismul social și învățați încetul cu încetul să copiați tranzacțiile, veți avea parte de un profit sesizabil. De altfel, profitând de experiența altora, în timp veți învăța să vă construiți propriile strategii de investiții.

Dacă vei alege o platformă serioasă care să îți pună la dispoziție toate instrumentele de care ai nevoie și un broker experimentat, poți ajunge acolo unde îți dorești din punct de vedere financiar pe termen lung. Comerțul social este un tip de tranzacționare interesantă și ușor de accesat pentru cei care nu au foarte multe cunoștințe în domeniu. Iar în timp, te ajută să îți consolidezi averea pe care ți-o dorești.